07 Ocak 2015

Gece, Küçük Adam ve Talebelik Üzerine

Küçük adam gecenin onbirinde öksürerek yatağından kalkmış ve gözlerini oğuşturarak ışığın geldiği tarafa yönelmiştir. Evin en küçük ve dört tarafı kitap ile çevrili odasında babası onparmağıyla durmaksızın bilgisayar klavyesi üzerinde dolaşır, annesi ise bir elinde kitap diğer eli kalavyede gezer haldedir. Kapıya daha uzak olmasına rağmen ayak seslerini önce farkeden babasının gülen yüzü ile karşılanır odada. Annesi babasının başını bilgisayarından kaldırmasıyla farkeder bir sıradışılık olduğunu ve babanın yüz ifadesinden biricik evladının yaklaşmakta olduğunu...

İşte son zamanlarda biricik oğlumuzun kendisinin sonradan dahil olduğu her durumda karşılaştığı biz anne babası... Akşam babaannesinden döndüğünde bilgisayarın açık olduğunu farkettiğinde "anne sen ders mi yapıyordun?" diye soracak kadar halimizin fakında artık. Yahut babasına onunla vakit geçirmek istediğinde "sen ders çalışma tamam mı?" diyecek kadar.. Ya da bilgisayarın başına bizden habersiz geçtiğinde "ne yapıyorsun oğlum?" diye soracak olursak "ders çalışıyorum" diyecek kadar..
İnşallah bu ahval onda muhabbet uyandırır kitaba, talebeliğe karşı... İnşallah kendisine ayırdığımız vakitlere özen göstererek yaptığımız çalışmalar onda olumlu izler bırakır. İnşallah en azından okuyanı seven biri olur oğlumuz.. Amin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder