10 Ocak 2015

Bazı Canların Patlıcan Olması Üzerine

 My husband who was visiting scholar at Colombia U and me left the states three months after the attampted bombing of northwest airlines flight 253, so he passed the check points easily while they put me in a special room to check me more in detail by women officer after i deny to be in that glass room- i do not know what that called-. I had to stay calm because my husband was going crazy about what is happening to me. He was asking why they treat me like
this, is this because i am hijabi or what. When they did not respond him properly and treat me as if i am a potential guilty "this is how you make enemies" he screamed to a security guard. At that point i was so afraid about what would happen to him and tried to make him calm and told him i am ok. They made me wait so long since i refuse some special treatments. so on and so forth. I believe they are suffering paranoia of what they made to the world. I just feel sorry about them. No more than this. But it IS so tiring, so may Allah help you guys over there!
 Bu yazıya "Bir Müslüman Bir "Batılı"ya Zarar Verirse" başlığını vermeyi düşünüyordum.. Sonra mevcut olan daha espirili geldi kulağıma. Böylesi zor zamanlarda tebessümümüz olmasa ne yaparız?

Yukarıdaki parağraf Paris'da bir basın organına yapılan saldırıdan sonra Amerika'ya uçan bir arkadaşımın ülkeye girerken çektiği sıkıntıları anlattığı paylaşımına  yorum olarak yazmıştım. Sonra bu tecrübeleri yeterince kayda değer bulup not etmiyorum diye hayıflanıp burada kayda almaya karar verdim.

Bu vesile ile şu olayın üzerine tüm Müslümanların nasıl bir ivedilikle telîn mesajları paylaşıp ilettiklerini gördükçe hayretimin daha da bir arttığını belirtmeden geçemeyeceğim. Bu hayretimin bir çok nedeni var:
  • Öncelikle bir çok Müslüman toplum zulüm altında inlerken böyle ve bunca telîn ve üzüntü mesajları göremiyoruz sanal ve basılı alemde, niye?
  • Eğer suçlunun bir Müslüman olduğunu düşünüyorsanız ve bir nevi özür diliyorsanız 
    • Bir, suçlunun Müslüman olduğunu kim söylüyor, deliliniz var mı?
    • İki, herhangi bir Hristiyan veya Yahudiyi bir başka dindaşının yaptığı suçtan dolayı özür dilerken, üzgün olduğunu beyan ederken gördünüz mü hiç?
  •  Bu olay muhakkak acı bir olaydır. Ancak tüm dünyada olagelen acı olaylardan sadece biridir, onu özel kılan ne?
  • Fransa daha önce kimsenin burnunu kanatmamış mı da bu gün bir iki vatandaşı öldürülünce tüm dünya ayağa kalkıyor?
  • Sahi bu olayın Müslümanlar ile ne alakası var? Sözüm ona Fransız eminyeti öyle uygun gördü diye yazılan senoryoyu ne çabuk kabul ettiniz. Guantanamo'da tutlan sayısız suçsuz insana biçilen senaryoları ne çabuk unuttunuz. 
Allahım bize feraset ve basiret ver! İçimizdeki akletmeyenler yüzünden bizi helak etme Ya Rabbi! Amin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder