05 Nisan 2014

Kızılkayazade Aram Efendi ile Kitap Serüveninin İbtidası

Elini attığı ilk kitap benim elimdeki İhsan Fazlıoğlu'nun "Işk İmiş Her Ne Var Alemde" isimli eseri.
Kütüphaneden indirdiği ilk kitap ise rahmetli Bahattin Yıldızın "Kar Çiçeği" isimli romanı.
Bebekliğinden beri en sevdiği kitap Erkam Yayınlarından "Çocuğun Duası".


Bu notları 2013 yılının Kasım ayının ortalarında almışım günlüğüne sevgili oğlum. Bu gün ise ikinci defa kitap alışverişi yaptık seninle Kadıköy'de. Beyaz Fırında güzel bir kahvaltı sonrasında ziyaret ettiğimiz Nezih ve Alkım Kitapevlerinden kitaplarımızı alıp Fazıl Bey'de karşılıklı bir kahve içtik. Şöyle ki; ben kahveyi içtim sen ise lokumu yeyip suyu içtin. Nezih Kitapevine bu ikinci gelişindi ve bıraksaydım tüm günü geçirebilirdin kitaplar arasında, öyle ilgili ve heyecanlıydın.

Yaşın ve ilgin itibarıyla sade resimli sayfasında büyük yazıyla yazılmış az metinli kitapları tercih ediyoruz. Kitap sayfalarının ince olmasını hiç sorun etmedik. Genellikle naziksin kitaplarına karşı.. Bu nedenle en başarılı bulduğumuz Tübitak ve Pearson yayıncılığın eserleri oldu.

Daha önce kış aylarında gelmiştik babanla Kadıköy'e sana kitap almak için. Önce Kabalcıya gitmiş ve kitap yerleşiminin diğer kitaplarla aynı olmasından dolayı hiç beğenmemiştik. Reyon çok küçük sayılmazdı ama aradığınız bulmak çölde iğne aramaktan farksızdı. Ardından Nezih Kitapevine gittiğimizde cennete düşmüş gibi hissettik. Üç tarafı çocuk kitabıyla kaplı köşede kitapların kapakları dışa dönük bir şekilde yerleştirilmişti raflara. Yerde plastik mat kaplı üzerinde bebeler otursun diye tabura ve sandalye bir de mini masa yerleştirmişler. Alacağımız kitabı rahat rahat inceleme fırsatı olmuştu. Gerçi bizimle birlikte orada olan diğer ailenin varlığımızdan rahatsız hali ve sonrasında senin kaza yapmana neden olup ağzımızın tadını kaçırsa da fazla büyütmedik.  Mekan hoş ve çocuklar için uygun ve davetkardı vesselam.

Ancak Alkım Kitapevi çok katlı yapısında kenarlarından düşmeye çok müsait ara katını çocuk bölümü olarak ayırmasıyla beni hayrete düşürdü. Orada olduğum sıra boyunca senin düşüp düşmediğini kollamak zorunda kaldım. Bu da kitapları rahatlıkla inceleme fırsatımı elimden aldı. Tekrar tercih etmeyeceğim bir kitapçı oldu.

İş Bakası Yayınlarının kitapçısı da ziyaret mekanlarımız arasındaydı bu gün. Küçük şirin mi şirin çocuk köşesinde çocuklar oturup kitaplarını incelesin diye hoş bir yer ayırmışlar tam ortada masa ile... Aradığımızı bulamadık yayını yokmuş ama orada bulunmaktan çok hoşnut olduk.

Böyle başladık kitap adımlarının izciliğini yapmaya oğlum seninle adım adım.. Görelim Mevla neyler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder